Page 1 of 2

[Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Thu Nov 13, 2008 11:53 pm
by rickiesdiscount
i installed magic seo urls again on my new host and im having a major problem now when ever you do a search in my search bar for a product....or if you do a search by manufacturer, by clicking on the manufacturer box ..it changes the pages from http to https and it shouldnt be doing that ...it is slowing my site down...please help me...
http://www.rickiesdiscountelectronics.com

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 4:41 am
by inveo
There is something wrong with web server (returning incorrectly whether HTTPS is used or not).

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 7:57 am
by rickiesdiscount
im on a dedicated server now...i already asked them they said there is something wrong with the script or code in the .htacess file and they said to contact the manafacturer of the product because im almost positive it wasnt doing it until i reinstalled magic seo....also google has started to index my https pages and its not supposed to do that ive even created a robots file to tell it not to and its still doining it....also if you need any info to log into my server and change stuff i will give it to you

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 9:07 am
by inveo
As I already said, this problem is on server side. I have seen thousands of Magic SEO URL installations with many different troubles and this one can not be caused by the script (technically impossible). Please contact your web host support, because your Apache installation incorrectly returns whether HTTPS is used or not.

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 11:28 am
by rickiesdiscount
my host said to tell them what is configured incorrectly and let them know, because they said they dont know

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 11:32 am
by inveo

Code: Select all

getenv('HTTPS')


Some times returns On and some times Off. I have never meet such behavior. I have seen few web servers which were reporting On all the time, but not only in some (HTTP) requests.

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 12:42 pm
by rickiesdiscount
This is what they have sent me:

i sent you what they have sent me in a pm

i have no idea what to do please help

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 12:47 pm
by inveo
...and that is the problem: When HTTP is used it has to report Off. I also reviewed phpinfo() output and $_SERVER['HTTPS'] is reporting On too. It is simply fairly bad configured web server.

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 2:33 pm
by rickiesdiscount
i just talked to someone else and they said if i dont have curl with ssl support installed it could be causing this...and i just contacted my host and they dont have the php compiled with curl with ssl support...could this be causing all these problems?

Re: [Zen Cart] Search bar and Manufacturers box go to HTTPS

Posted: Fri Nov 14, 2008 2:37 pm
by inveo
I don't think so.

Cart  
(empty)

Cart Check out  »

Prices are tax inclusive.

The VAT rate for your country (US) * is 0,0 % because it is not a member of the European Union (EU).

* Please create an account if your country does not match.

Community feed
  • [phpBB3] AJAX Userinfo Extension
    Hi! I'm having trouble with this extension: https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... _userinfo/ I tried asking support from the author but for no avail, since now. My request for support...
    by Lord Phobos
  • [phpBB3] Upgrade to phpBB 3.2.3
    Hello.. after Upgrade to phpBB 3.2.3 I am getting this message.. How can I solve this issue..? Thank you
    by ingbrzy
  • [phpBB3] URL path changed
    Hello.. I have changed my site path after moving to new hosting and now can not activate SEO module.. new path http://www.miuios.cz/domains/miuios.cz/ could you help me? thank you
    by ingbrzy2
  • [phpBB3] Chinese language support
    Hi, i bought magic seo for phpbb because it says that it supports a wide range of alphabets and UTF-8, however i found that it doesn't. I'm preparing a website in Chinese and all forums having a...
    by iwsmike
  • [WP2PS] Yoast SEO plugin
    Thanks for your support installing the PS-WP integration. However there is some errors when PS-WP integration is activated. 1. Error generating sitemap with Yoas SEO plugin (it disappears when...
    by argidomin
Join our support forum » Pre-Sales Questions »
Featured Testimonials

Thank you so much for getting it setup!

Jonathan, the owner of Foster's Point

Magic SEO URLs have helped me to get the number one spot on Yahoo for a number of my products. One of them has 1,800,000 hits, but I'm number one!

Todd, the owner of UpStart Battery

More Testimonials »