[CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Magic SEO URLs for CRE Loaded.
d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

[CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sat Aug 02, 2008 5:02 pm

Hi,

I have successfully installed the cre loaded version and everything looks and works fine.

However, the search box in my site now returns an error whatever I type in to search:

Code: Select all

1062 - Duplicate entry '430907' for key 1

insert into search_queries (search_text) values ('pink')

[TEP STOP]


It's always the same number 430907?

Can a solution be offered as this is a very important part of the site.

Also, and very importantly after installing i've checked a few of my indexed URL's in google and notice that everyone now goes to a 404 error!!!! THIS IS VERY BAD

I have no option now but to uninstall this until someone gets back to me. I thought this was supposed to redirect all the old URL's to the new ones???

www. fancydressretail .co .uk is the domain

Many Thanks
Magic SEO URLs for CRE Loaded

inveo
Inveo Support
Posts: 1263
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:07 pm
Contact:

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby inveo » Sat Aug 02, 2008 6:39 pm

d4funky1 wrote:However, the search box in my site now returns an error whatever I type in to search:

Code: Select all

1062 - Duplicate entry '430907' for key 1

insert into search_queries (search_text) values ('pink')

[TEP STOP]


It's always the same number 430907?


This is not MSU related. I checked your web site and it was not working before MSU installation.

(MSU does not alter database content, it is technically impossible to be causing such issue).

d4funky1 wrote:I have no option now but to uninstall this until someone gets back to me. I thought this was supposed to redirect all the old URL's to the new ones???


You need to place your old Rewrite Rules into .htaccess file as described at the FAQ page. If you don't know how to do it, PM me your FTP login details.

d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sun Aug 03, 2008 6:13 am

Hi,

Was wondering if you got my PM?

Thanks
D4

inveo
Inveo Support
Posts: 1263
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:07 pm
Contact:

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby inveo » Sun Aug 03, 2008 6:43 am

Yes I read it now (there is different time in Central Europe) and I have tried to install MSU, but Zend Optimizer is missing on the web server - I think MSU was never up and running there. Web server also does not support custom php.ini which allow to install ZO. Please ask your host for enabling/installing Zend Optimizer.

d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sun Aug 03, 2008 7:34 am

Hi,

I can install the programme with ZO no problems my host has told me exactly what to do.

What i'm worried about is the rewrite of old url's

what should we do - shall i install MSU now and will you take care of the .htaccess file for me or do you want to prep the .htaccess file first?

Let me know.

Thanks
D4

inveo
Inveo Support
Posts: 1263
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:07 pm
Contact:

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby inveo » Sun Aug 03, 2008 7:35 am

ZO is enough. Let me know when it will be ready.

d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sun Aug 03, 2008 7:46 am

Hi,

okay it's all installed?

However this link in the google index:

http://www.fancydressretail.co.uk/p43/S ... _info.html

should now lead to:

http://www.fancydressretail.co.uk/hats- ... ic-43.html

but all i get is a 404 error?

I really need this sorting out please or i'll have to quickly change back as i get a lot of google natural traffic.

Thanks

d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sun Aug 03, 2008 7:51 am

should i also turn off my cre seo urls in the admin panel?

inveo
Inveo Support
Posts: 1263
Joined: Sat Feb 02, 2008 12:07 pm
Contact:

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby inveo » Sun Aug 03, 2008 8:12 am

Magic SEO URL is up and running now. I added your old Rewrite Rules into .htaccess file and all your old URIs are redirected to new locations (including link in one of your previous post).

Your web server has also following problems caused by incorrect configuration:

1) $_SERVER['SCRIPT_NAME'] variable always contains "/system-bin/php4" instead of name of executed script, solved by adding following code:

Code: Select all

$_SERVER['SCRIPT_NAME'] = $_SERVER['PHP_SELF'];


beore MSU installation line.

2) Incorrectly configured mod_negation is causing famous "no input file specified" error message, solved by renaming following files:

account.php
includes/languages/english/account.php
articles.php
includes/languages/english/articles.php
specials.php
includes/languages/english/specials.php
reviews.php
includes/languages/english/reviews.php
links.php
includes/languages/english/links.php

to:

accountmsu.php
includes/languages/english/accountmsu.php
articlesmsu.php
includes/languages/english/articlesmsu.php
specialsmsu.php
includes/languages/english/specialsmsu.php
reviewsmsu.php
includes/languages/english/reviewsmsu.php
linksmsu.php
includes/languages/english/linksmsu.php

and altering includes/filenames.php

d4funky1 wrote:should i also turn off my cre seo urls in the admin panel?


Yes.

d4funky1
Posts: 16
Joined: Sat Aug 02, 2008 4:57 pm

Re: [CRE Loaded] Search Box Not Working After Install

Postby d4funky1 » Sun Aug 03, 2008 8:17 am

WOW

Impressive!

I can't thank you enough for your help.

So now i could reapply a new sitemap to google without worry of duplicate content penalities???

Also,

Just wondered if this was an option within:

Example:

The URL

http://www.fancydressretail.co.uk/hats- ... ic-43.html

leads where it should but the URL

http://www.fancydressretail.co.uk/hats- ... -fabric-43

leads to a 'Currently No Products In Range' page, was I under the impression that MSU took care of this showing the same page with or without the .html???

Thanks
D4
Magic SEO URLs for CRE Loaded


Return to “CRE Loaded Modules”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests